Acne Nieuwerkerk aan den IJssel

Heb je last van puistjes, mee-eters en pukkeltjes? Een onzuivere huid met acne zorgt voor veel ongemakken. Je zit niet lekker in je vel, voelt je onzeker en je hebt het gevoel dat niets helpt. Je bent niet de enige die hiermee rondloopt. Wist je dat 85% van de Nederlanders te maken heeft (gehad) met een milde tot ernstige vorm van acne? Gelukkig is acne door middel van de juiste schoonheidsbehandelingen en producten goed behandelbaar, waarbij de acne zichtbaar zal verminderen of zelfs verdwijnen.

Hoe ontstaat acne?

Talgkliertjes in de huid produceren talg. Talg is een vettige substantie die zorgt dat de huid lekker soepel en goed beschermd blijft. Wanneer de talgklieren onder invloed van hormonen in de pubertijd meer talg gaan produceren, raken de kliertjes verstopt en ontstoken.

Er wordt een zwart kopje (mee-eter, ofwel comedone) zichtbaar. Comedonen zijn in feite verwijde haarfollikels gevuld met dode huidcellen, talg en mogelijk ook bacteriën. Wanneer een comedone ontstoken raakt, vormt zich het welbekende witte kopje.

Alhoewel acne met name in de pubertijd voorkomt, kan dit ook nog op latere leeftijd voorkomen. In dit geval is er een andere behandelwijze nodig.

Acne effectief behandelen?
 

Maak je afspraak via 06 41 06 71 25

Hoe behandel ik acne?

Voordat de behandeling kan starten is het belangrijk te achterhalen van wat voor soort acne er sprake is. In samenspraak met jou wordt er een behandelplan opgesteld. In het behandelplan staan jouw specifieke wensen genoteerd en de aanpak die in de aankomende schoonheidsbehandelingen gevolgd zal worden.

Daarnaast ontvang je uitgebreid advies over welke thuisverzorgingsproducten bijdragen aan het snelste herstel van de huid en ontvang je voedingsadvies.

Voor het behandelen van acne wordt gebruik gemaakt van het cosmeticamerk PUURR. Deze producten hebben een natuurlijk karakter, zonder onnodige toevoegingen.

Huidverzorgingsproducten tegen acne

De speciale PuRe productlijn is ontwikkeld voor de onzuivere en vette huid met acne. Milde, zuiverende en ontstekingsremmende ingrediënten zijn opgenomen in zachte verzorgende basisformules. 

  • Kamille is rustgevend, helend, verzorgend, ontstekingsremmend en remt de bacteriegroei.
  • Bisabolol is een werkzame stof uit kamille. Werkt ontsmettend en ontstekingsremmend. Daarnaast gaat ze irritatie tegen.
  • Salicylzuur verweekt de hoornlaag van de opperhuid. Zorgt voor een gladde huid en voor minder verstopte poriën.
  • Vitamine E is een antioxidant: het beschermt de cellen in het lichaam tegen vrije radicalen en blijft een mooie gezonde huid behouden.
  • Farnesol is een werkzame stof uit anijs of jasmijn met een antibacteriële werking. Remt kleine huidontstekingen en helpt  hierdoor om de acné te verminderen.

Ontdek de geheimen van schoonheid en verlaat mijn salon met een stralend gezicht. You’re beautiful!