Reiki

Wat is Reiki?

Reiki betekent letterlijk Universele Levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de energie van al het leven, de energie die moleculen laat bewegen, de energie van de wind, van elektriciteit, de energie van de groei in planten en dieren, het wisselen van de seizoenen enz. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan en vinden dit terug in het menselijk lichaam, in de aura en de chakra’s. Dat is alles wat Reiki is. Via de handen van de behandelaar wordt deze Universele Levensenergie doorgegeven. De behandelaar is enkel een doorgeefkanaal. Reiki is een eenvoudige liefdevolle methode voor ontspanning, heling en bewustzijn. Het werkt op alle vier de niveaus van ons lichaam: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Wat doet Reiki?

Ons lichaam heeft een geweldig zelfregulerend genezend vermogen. Door allerlei factoren kan dat vermogen gehinderd worden en kunnen er in het lichaam blokkades optreden. Je bent dan uit balans en kwetsbaarder voor bijvoorbeeld ziekten.

De energie die door reiki wordt doorgegeven activeert het genezend systeem, het wordt als het ware wakker geroepen. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet om de opgelopen verstoringen weg te nemen op alle niveaus in ons lichaam.

Terwijl reiki dat genezend vermogen activeert en energiebanen weer in beweging brengt, ervaren we ontspanning en rust. Stap voor stap brengt het je weer dichter bij jezelf. Reiki is inzetbaar bij elke verstoring en ziekte en kan naast elke andere vorm van behandeling worden toegepast. Reiki biedt ondersteuning naast de reguliere zorg en is geen vervanging hiervan.

Stel je het volgende voor:

Je stoot heel hard je knie tegen de punt van een kast. Wat je als eerst doet is; je legt je hand op je knie. Hierdoor wordt je knie warm, geeft je het aandacht en laat je de energie doorstromen. Hierdoor neemt de pijn af. Zonder het te weten heb je jezelf reiki gegeven.

Tui-Na massage

Heerlijk genoten van de Tui-Na massage. Ik kon helemaal tot rust komen en ontspannen. Bedankt Marianne!

Ik ben blij dat ik je gevonden heb

Ik kom nu ongeveer een jaar bij Marianne en heb haar gewoon gevonden op Internet na een hit op gebruik van het product PUUR. Deze lijn is qua verzorging en geur heerlijk dit gecombineerd met de verschillende behandelingen en de deskundigheid van Marianne en je hebt alles wat je voor jezelf zou willen. De massage en de daarbij horende verschillende handgrepen lopen vloeiend in elkaar over, wil je zacht of stevig gemasseerd worden, zij kan het! IK ben blij dat ik je gevonden heb en hoop nog lang te mogen genieten van de behandelingen.

Elma

Kan het iedereen aanraden

Vaste klant. Laat mij altijd verrassen qua behandelingen, valt nooit tegen. Heerlijk ontspannend, kan het iedereen aanraden.

Anoek

Mijn huid is enorm opgeknapt

Ik heb een biopeeling gehad van Marianne. Het was een behandeling van 3x. Wat ben ik hier van opgeknapt zeg. Mijn gezicht was vaal en schilferig. Na de eerste behandeling zag ik al resultaat. Mijn huid is enorm opgeknapt. Ik raad het iedereen aan.

Nora

Een aanrader

Geweldige bindweefselmassage! Marianne is vriendelijk en werkt secuur. Kortom een aanrader voor iedereen die nog op zoek is naar een schoonheidsspecialiste.

Evelien

Mijn huid is zacht en stevig

Vanavond laatste bindweefselbehandeling, sessie van 6x mijn huid is zacht en stevig wat het niet was, rimpels stukken minder. Eindelijk heb ik de juiste schoonheidsspecialiste gevonden. Marianne is rustig en luistert goed naar je. Over 6 weken weer een afspraak gemaakt.

Fennie Reurink

Een kadootje voor mezelf

Voor mij was het niet de eerste keer dat ik in Salon2 kwam. Ik kom hier graag. Er hangt altijd een hele ontspannen sfeer. Deze keer gaf Marianne me een lente-behandeling. Door het kloppen op het lichaam voelde ik dat de energie weer ging stromen. Bij Marianne heb ik altijd het gevoel dat ze je als heel mens behandeld en ze weet ook goed wat je op dat moment nodig hebt. De producten die tijdens de behandeling gebruikt worden voelen fijn aan en ruiken lekker. Ook deze keer voelde ik me na twee uurtjes helemaal ontspannen. Het is altijd weer een kadootje voor mezelf.

Magische handen

Wat een fantastische behandeling, zo ontspannend en een ongelooflijk resultaat. Magische handen, chapeau!!

Hoe ziet een reikibehandeling eruit?

De reikibehandeling duurt ongeveer 45 minuten (tot max. 60 minuten). Voorafgaand aan de behandeling heb ik mijzelf voorbereid en zal ik mij afstemmen op jou. Op basis van deze afstemming kies ik een geur en een spirituele kaart. De behandeling start met een intakegesprek en krijg je de spirituele kaart te lezen. De tekst van de spirituele kaart kan je meenemen tijdens je reis als ik je de reikibehandeling geef.

De reikibehandeling begint met het doorgeven van energie. Ik leg daarbij mijn beide handen op diverse plekken van je lichaam en raak je daarbij zachtjes aan waar dat mogelijk is. Deze plekken zijn posities op de belangrijkste energiecentra van het lichaam. Na een aantal minuten wissel ik van positie, waarbij ik eerst de voorzijde van het lichaam behandel en daarna de achterzijde. Per positie kun je verschillende ervaringen hebben. Meestal voelt het warm, soms koud of voelt je tintelingen. Tot slot praten we na met een heerlijk glas water.

Zachte achtergrondmuziek en aromatherapie, op basis van een speciale olie, dragen bij aan een ontspannen sfeer tijdens de gehele behandeling.

Over het algemeen wordt een reikibehandeling als zeer prettig ervaren, tot vaak lange tijd daarna. Mensen spreken van rustgevend, tijdloos, ontspannend, ze vallen soms in slaap, maar ook momenten van helderheid en betere focus. Het kan ook voorkomen dat een blokkade tijdelijk wat voelbaarder wordt. Dit kun je vergelijken met de effecten die je bijvoorbeeld ook na een fysiotherapiebehandeling kan hebben.

Helpende handen

De helpende handen bevatten magische gouden sterrenstof en hebben het helend vermogen door de aansturing van universele energie. Ik werk met deze handen in mijn volste vertrouwen voor het welzijn van een ander.

Geschilderd door: Petra Melgert-Cornelis

Maak een afspraak voor een behandeling

Neem contact op